Atlantis, snoezelkamer met 2 droogbaden

 

Dinsdag 3 december werd ‘Atlantis’ officieel geopend, samen met de ouders die al 7 jaren na elkaar wijn verkopen en de opbrengst aan het DVC schenken. Ook de andere belangrijkste sponsors, de zorgvragersraad en de Raad van Bestuur waren uitgenodigd.

I have a dream
Alles begon met een droom. Een zwembad, in het DVC, zodat onze zorgvragers vaker en makkelijker kunnen zwemmen en genieten van het water. Niet meer de bus in moeten, maar vlakbij kunnen zwemmen. En zo begonnen ze met de wijnactie. Het werd vanaf het eerste jaar een voltreffer. Dus er kwam een tweede actie, en een derde, en een vierde, en een vijfde, en een zesde, en een zevende.

Moeilijk gaat ook?
De zwembaddroom bleek onbetaalbaar en niet te realiseren. Dus de ouders – en de sportdienst – moesten hun droom bijstellen. Misschien dan een soort snoezelbadkamer, een welness-ruimte met droogbaden. Die zal later Atlantis heten.

De centen niet allemaal ‘in wacht’ zetten
Ook langs andere wegen zochten we centen voor de inrichting van Atlantis. Tussendoor werd er al 50.000 euro gebruikt om een nieuwe bus te kopen. Je raadt het … een bus om toch met de zorgvragers te blijven naar het zwembad rijden. En voor de wijnactie vanaf nu: telkens een deel van de opbrengst in kleinere en vooral snellere realisaties, en de rest in de spaarpot. Want de zwembaddroom is niet opgeborgen. 

Droogbaden dus
Zo staan er 2 in Atlantis. En het zijn 2 verschillende. Om het even simpel te proberen uitleggen… In het ene bad neem je plaats. En dan vult zich een waterzak die ook een beetje stijgt rondom jou. Je ligt dus als het ware in het water. Je bepaalt zelf wat er gebeurt. Lig je stil? Dan lig je stil in het water. Beweeg je? Dan komt ook het water in beweging. Belangrijk detail: het water in de waterzak is aangenaam warm, en met een extra dekentje kan je het extra cosy maken.

Het tweede bad is een massagebad. Je kan de sterkte van de stromen instellen. Je gaat liggen op het bad, en geniet van de sensatie die de stromen veroorzaken. Om het welness-gevoel te evenaren, kan je een rustig muziekje opzetten, en een vloeistofprojector.

Als je nog eens van de wijn drinkt, dan weet je nu ook waarop je mag klinken ????

IMG_0553.JPG IMG_0579.JPG IMG_0585.JPG