In de innowalk

Anouk (kinesiste) vertelt over Marc

Marc verblijft op leefgroep Mozaiek. Hij is een man van 54 jaar.

Vroeger kon Marc stappen met de hulp van een begeleider. Nu kan hij niet meer stappen, ook niet met hulp van bijvoorbeeld een rollator/loopkader.

Toen we de Innowalk aangekocht hadden, probeerden we Marc er eens in te zetten.

Ik herinner me nog heel goed het moment dat hij voor de 1e keer in de Innowalk stond. Ik zag zijn gezicht veranderen, hij klaarde helemaal op en rechtte zijn hoofd fier op.

Het was alsof hij fier wilde uitschreeuwen: “kijk naar mij, ik kan terug stappen”.

Het was voor mij als kinesiste een zeer emotioneel moment om dit mee te maken. Ik krijg nog kippenvel als ik er aan terugdenk.

Marc is nog elke keer enthousiast en fier als hij in de Innowalk staat. Hij straalt en kijkt trots rond. Marc beseft wat het is om te stappen.

Als ik op de leefgroep kom, en zeg dat hij in de Innowalk mag, begint hij al te glunderen.

De zorgvrager centraal, dat is in alles ons uitgangspunt. Dat zit soms in kleine dingen. Bijvoorbeeld … We hebben de Innowalk veranderd van plaats in het kine-lokaal waar Marc in het toestel staat.
Telkens Marc aan het stappen was, keek hij rond en zocht hij contact met andere mensen om zijn fierheid te tonen. Als hij mensen hoorde voorbijkomen in de gang, draaide hij zich om, om hen te kunnen zien.

We draaiden de Innowalk, zodat hij nu met zijn gezicht naar de deur staat. Zo ziet hij iedereen passeren, en iedereen kan hem zien staan. Daardoor geniet hij nog meer van zijn momenten in de Innowalk.

Ik smelt er nog elke keer van als ik Marc in de Innowalk zie.

marc.JPG