Wat steunen?

We worden op reglementaire basis gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. De zorgvragers betalen een bijdrage in de dienstverlening die wij hen bieden. Voor heel wat projecten en materialen zoeken we extra financiële middelen. 

Je kan ons helpen. Hieronder zie je een overzicht van projecten waarvoor sponsorgelden bijzonder welkom zijn. Per project geven we een omschrijving, motivatie en kostprijs. Heb je nog vragen? Contacteer ons dan zeker.

Gezellig inrichten van de tuin
 

Vertoeven in de tuin, dat is toch zalig, niet? In het voorjaar en het najaar genieten van het zonnetje. Tijdens de zomer op zoek gaan naar de schaduwplekjes…
Onze Leietuin is sinds 2016 mooi heraangelegd, maar hier en daar zijn er op ons terrein nog onontdekte, of niet-ingerichte plekjes waar de zorgvragers kunnen genieten van het buiten zijn.

Om deze plekjes wat gezellig te maken, er de nodige spel- en animatiematerialen te voorzien en ze vlot rolstoeltoegankelijk te maken, rekenen we op jouw steun.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘Inrichten van de tuin’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Nieuwe kerstboom Dageraad Violet
 

Bij leefgroep Violet hadden ze graag voor volgen jaar een nieuwe maar vooral mooie grote kerstboom gekocht. In een grote living past zeker een grotere boom dan de huidige (die trouwens ook niet meer zo mooi in vorm is). En de kerstversiering is ondertussen ook een beetje passé. Tijd voor vernieuwing dus.

We zoeken nu al 250 euro sponsoring, omdat er tijdens of kort na de kerstperiode vaak kortingen gegeven worden.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘kerstboom violet’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Schommel + schommelruimte op Dageraad
 

De zorgvragers van site Dageraad zijn graag buiten en het is belangrijk dat ze in beweging kunnen blijven. Daarom willen we een schommelruimte voorzien. Een veilige plaats creëren met een omheining en valtegels, en een schommel erin.

Bij mooi weer zal de schommel zeker heel populair zijn. We zoeken hiervoor nog 6000 euro.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘schommel dageraad’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Scheurvrije kledij
 

Personen met probleemgedrag, zoals bijvoorbeeld het kapotscheuren van kledij, hebben nood aan aangepaste kledij. Aangepaste kledij betreft vaak vrijheidsbeperkende kledij die moet voldoen aan bijzondere eisen van comfort en functionaliteit. Soms is de vrijheidsbeperking noodzakelijk voor de eigen veiligheid en die van de anderen. Ongewenste gedragingen zoals automutilatie (zelfverwonding) kunnen alleen voorkomen worden met kledij die bestaat uit sterk materiaal.

De grote verscheidenheid aan specifieke gedragingen of andere unieke kenmerken van de persoon met gedragsproblemen maakt een individueel ontwerp noodzakelijk. Slecht passende kledij kan eveneens ongewenst gedrag veroorzaken. Scheurpakken zijn dan ook enkel op maat beschikbaar. Dit zijn dure noden.
In ons DVC verblijven een drietal financieel kansarme kinderen die scheurvrije kledij nodig hebben. Zij krijgen hiervoor weinig of geen tussenkomst van de overheid.


Elk bedrag is van harte welkom en zal uitsluitend voor die kansarme zorgvragers gebruikt worden.

 

Stort een bedrag op het rekeningnummer van de fundraising
BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘Scheurvrije kledij’.
Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

 

Zwemuitstap naar het belevingsbad Duinenwater in Knokke
 

Elk jaar plant de dienst sport en beweging met een 30-tal zorgvragers een zwemuitstap naar het belevingsbad Duinenwater in Knokke. Het is er heerlijk genieten van het water, de fonteinen, de wildwaterbaan en de broebelbaden.

Voor de huur van een grote rolstoelbus, de ingangskaarten en een drankje zoeken we 1.000 euro.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘zwemuitstap’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Leefgroepsvakantie Sprankel
 

Leefgroep Sprankel wil graag in oktober op leefgroepsvakantie naar Home Fabiola in Maasmechelen. Na de zware coronaperiode willen ze graag vooral extra ontspannen. Ter plaatse zijn er aangepaste activiteiten, op maar van de kinderen, zowel bij goed weer als bij slecht weer. Ze willen bijvoorbeeld 2x zwemmen, naar het belevingshuis, het bakkershuisje, een ritje met de Fabiola-express, …

Voor vervoer, verblijf en de activiteiten zoeken we 2000 euro sponsoring.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘Vakantie Sprankel’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Activiteitenbakken Akiz
 

Leefgroep Akiz is een NAH-groep (niet-aangeboren hersenletsel). Telkens weer nieuwe activiteiten bedenken is niet altijd gemakkelijk voor de begeleiders.

Daarom gaan de leefgroepbegeleiders samen met de ergotherapeut en de activiteitenbegeleider verschillende bakken samenstellen. Op een rustig moment kan de leefgroep dan een bak nemen en onmiddellijk aan een activiteit starten. De groep is al begonnen, maar wordt afgeremd door de budgetten. Omdat dagbesteding en vrije tijd heel belangrijk is voor de zorgvragers, zoeken we hiervoor sponsoring.

 

Voor opbergboxen en verschillende materialen (bv. ballen en donzige handschoenen) zoeken we 140 euro.

 

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘activiteitenbakken Akiz’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.
 

Drone
 

Filmpjes maken van activiteiten... met een drone krijg je een veel leuker effect. We willen mee met de tijd en zelf een drone aanschaffen. We voorzien meteen ook een stabilisator om mooie filmpjes te kunnen maken.

We zoeken hiervoor 1000 euro.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘drone’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Samen op vakantie
 

Het DVC biedt een aantal interessante vakantieformules aan. Deelnemers uit verschillende leefgroepen kunnen hierop intekenen. We besteden ruime aandacht aan de deelname van gezinsleden of andere familieleden.
We namen een optie op een deel van Home Fabiola in Maasmechelen. Hier zijn diverse appartementen en gemeenschappelijke ruimtes. Ieder appartement heeft zijn eigen slaapkamers, living, een zorgbadkamer, meerdere andere badkamers met aangepaste voorzieningen …

In 2021 staan meerdere vakantieperiodes gepland.

  • 21/06/2021-25/06/2021
  • 23/08/2021-27/08/2021
  • 11/10/2021-15/10/2021


Per vakantieperiode zoeken we 1200-1500 euro.

Stort een bedrag op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘Samen op vakantie’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Parasol dagopvang
 

Om de kinderen van de dagopvang te kunnen laten spelen in de schaduw, willen we tegen volgende zomer een grote parasol + voet op wieltjes voorzien.

We zoeken hiervoor 500 euro.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘parasol dagopvang’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Wafelijzer Kazoo
 

Op een regenachtige dag wordt er op Kazoo al wel eens spontaan een wafelijzer bovengehaald. Ook bij speciale gelegenheden zoals verjaardagen, bakken deze keukenprinsen- en prinsessen graag wafels.

Hun wafelijzer liet het tijdens de laatste kookactiviteit afweten. Daarom zoeken we sponsoring voor een nieuw, hopelijk sterk en degelijk wafelijzer. We zoeken hiervoor 190 euro.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘wafelijzer’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Elektrische rolstoelfiets
 

Veel van onze zorgvragers houden van fietsen. Er worden hier dan ook heel veel kilometers gefietst! Onze elektrische rolstoelfiets is aan vervanging toe, hij valt nu en dan uit…

We zoeken hiervoor nog 3500 euro.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘rolstoelfiets’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Herdenkingsweide Rust.PUNT
 

We zoeken extra middelen om het project Rust.PUNT volledig uit te werken. Rust.PUNT is een herdenkingsweide als aandenken aan onze overleden zorgvragers. We willen een punt uitbouwen op een rustige plaats, middenin ons groen, de Leietuin. Op deze plaats krijgt elke overleden zorgvrager een plek onder de beschermende lindenboom aan de rand van de Leie.

Het rust.PUNT wordt een plaats waar je in alle rust naartoe kan komen. We vinden het belangrijk dat het punt toegankelijk is voor mensen met een motorische beperking.

We willen daarom graag… Een naambord met een gedicht laten beletteren op plexiglas en bij het punt plaatsen. Een toegankelijk pad aanleggen in dolomiet, en voorzien van een natuurlijk hekken. Rondom de boom een cirkel aanleggen in dolomiet. En een hekje plaatsen als afscherming van de rest van de tuin.

We zoeken hiervoor nog extra financiële middelen. Elke bijdrage is welkom.

Stort een bedrag op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘rustpunt’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Parasols
 

De zomers worden alsmaar warmer. Eén of meerdere hittegolven is geen uitzondering meer. We proberen de zorgvragers zoveel mogelijk te laten buiten komen. Onze Leietuin is hiervoor een schitterend decor. Naast het Zomerhuis is er een mooi en groot terras. Maar om iedereen goed te kunnen beschermen tegen de gevaarlijke zonnestralen, hebben we extra parasols nodig.

 

Eén of enkele grote maar vooral ook stevige parasols hebben we nodig. Zodat we niet telkens de parasols moeten verzetten of verrijden, omdat ze het hele terras van schaduw voorzien.

En stevig, zodat ze niet bij de eerste windvlaag plooien en gaan vliegen.

Ook met zo weinig mogelijk steunpalen, zodat we de rolstoelen er gemakkelijk kunnen onder zetten.

 

Een dure zaak dus... we zoeken hiervoor 13000 euro.

 

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising
BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘parasols’.
Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

 

Bolderkar Kazoo
 

Leefgroep Kazoo (kinderen tussen 6 en 12 jaar) bereidt zich gezien de corona-maatregelen voor op een zomer ‘buiten’. Hiervoor zou een bolderkar zeer handig zijn.

Om gerief mee te nemen op uitstap, ergens te gaan picknicken, …

Zo moet er minder gesleurd worden met gerief en kunnen drankjes en eten ook gemakkelijker koel gehouden worden.

 

Voor een bolderkar en picknick-accessoires zoeken we 265 euro

 

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising
BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘bolderkar Kazoo’.
Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.