Wat steunen?

We worden op reglementaire basis gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. De zorgvragers betalen een bijdrage in de dienstverlening die wij hen bieden. Voor heel wat projecten en materialen zoeken we extra financiële middelen. 

Je kan ons helpen. Hieronder zie je een overzicht van projecten waarvoor sponsorgelden bijzonder welkom zijn. Per project geven we een omschrijving, motivatie en kostprijs. Heb je nog vragen? Contacteer ons dan zeker.

Gezellig inrichten van de tuin
 

Vertoeven in de tuin, dat is toch zalig, niet? In het voorjaar en het najaar genieten van het zonnetje. Tijdens de zomer op zoek gaan naar de schaduwplekjes…
Onze Leietuin is sinds 2016 mooi heraangelegd, maar hier en daar zijn er op ons terrein nog onontdekte, of niet-ingerichte plekjes waar de zorgvragers kunnen genieten van het buiten zijn.

Om deze plekjes wat gezellig te maken, er de nodige spel- en animatiematerialen te voorzien en ze vlot rolstoeltoegankelijk te maken, rekenen we op jouw steun.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘Inrichten van de tuin’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Tuinstoelen koer
 

Tijdens de zomermaanden gaan veel activiteiten door buiten op de koer. Er zijn al heel wat tuinstoelen kapot gegaan door slijtage. En soms ervaren we ook een tekort aan stoelen bij grote activiteiten.

Daarom willen we 50 tuinstoelen kopen. We kiezen voor tuinstoelen met hoge rug, zodat er zeker voldoende zitcomfort is voor de zorgvragers die hier op zitten. We zoeken hiervoor 1200 euro.

Stort een bedrag op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘tuinstoelen koer’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Bekers voor animatie
 

Tijdens animatie, bij externe evenementen en tijdens uitstappen gebruiken wij onbreekbare drinkbekers om de zorgvragers een drankje aan te bieden.

De huidige bekers zijn afgesleten en mat door herhaaldelijk afwassen in machine. Maar deze bekers zijn duurzaam en daardoor vermijden we het gebruik van plastieken wegwerpbekers.

Om 120 nieuwe bekers te kunnen kopen, zoeken we 1000 euro. De bekers worden minstens 20 keer per jaar gebruikt, en voor zeker de komende 10 jaar.

Stort een bedrag op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘bekers animatie’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Tablet voor in De Workshop
 

Over de middag blijven er in De Workshop heel wat zorgvragers eten. Daarna is er het rustmoment waarbij sommige zorgvragers effectief rusten in de zetel maar anderen verwachten een leuke, zinvolle invulling. Naast de gezelschapsspelletjes die zij hebben en die veel gebruikt worden, zouden zij ook graag een tablet hebben.

De doelgroep is ook aan het veranderen, er komen ook zorgvragers van een mentaal hoger niveau die dus ook al graag eens op een tablet het nieuws zouden willen lezen, eens een spelletje zouden willen doen enz. We zoeken hiervoor 550 euro.

Stort een bedrag op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘tablet workshop’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Muziekinstallatie
 

De therapeuten en activiteitenbegeleiders die gebruik maken van het activiteitenlokaal Agora ervaren geregeld frustraties omdat de huidige muziekinstallatie niet efficiënt werkt. Niet of aarzelend opstarten, slechte of geen wifi-connectie, te klein touchscreen om te bedienen,… Daarom willen we dit deels vernieuwen. We zoeken hiervoor 900 euro.

Stort een bedrag op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘muziekinstallatie’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Thera-trainer Lier
 

Lier is een leefgroep met 10 zorgvragers, waarvan 9 mobiele zorgvragers en 1 in een rolstoel. De zorgvragers worden ouder en dit heeft effect op hun motoriek. We willen hen zoveel mogelijk in beweging houden, zodat de mobiliteit in de mate van het mogelijke wordt onderhouden.

Een thera-trainer kan een grote meerwaarde zijn voor 6 zorgvragers binnen deze groep. Ook voor de begeleiders heeft dit een meerwaarde als de transfers vlotter lukken. Met een thera-trainer op de leefgroep kunnen we buiten kiné- en stapmomenten ook nog extra bewegingsmomenten bieden. Voor een thera-trainer met de nodige opties (o.a. voetfixatie en stuur) zoeken we 4000 euro.

Stort een bedrag op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘thera-trainer Lier’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Broebelmat
 

Op leefgroep Toermalijn geven activiteitenbegeleiders en ergotherapeuten 2 keer per week een verwenbad aan de zorgvragers. Zij nemen dan de tijd om de zorgvrager in een ontspannen sfeer een bad te geven. Vele zorgvragers genieten ook van een bubbelbad, maar de huidige installatie is stuk. Daarom zouden we deze graag vernieuwen. We zoeken hiervoor 250 euro.

Stort een bedrag op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘Broebelmat’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Snoezelmateriaal Tangram
 

Tangram is een leefgroep met 9 volwassen zorgvragers. Tangram heeft een hoekje met ligbakken en deze willen ze sfeervol maken zodat de zorgvragers op hun gemak kunnen liggen en genieten van een sfeervolle omgeving. Om deze hoek in te richten willen ze graag een vezelnevel.
Op Tangram worden er ook geregeld snoezelbaden gegeven. Een oceaan projector kan dit nog sfeervoller maken. Dit is een rustgevende lichtbron met geluiden zoals vogelgeluiden, water geluiden enz. De projector is mobiel zodat hij ook ‘s avonds op de kamer kan gebruikt worden om een rustgevende omgeving te creëren. Voor de vezelnevel en oceaan projector hebben we 900 euro nodig. We zoeken nog 400 euro.

Stort een bedrag op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘snoezelmateriaal Tangram’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Vakantie Topaas
 

Van 1 tem 5 juli wil leefgroep Topaas graag met de kinderen op vakantie. De Katjeskelder in Oosterhout (Nederland) biedt veel mogelijkheden voor 5 dagen plezier.

Ze verblijven er in een groot huis dat aangepast is aan de noden van de kinderen. Voor de huur van het huis en de vervoerskosten zoeken we 1250 euro sponsoring.

Stort een bedrag op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘vakantie Topaas’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Samen op vakantie
 

Het DVC biedt een aantal interessante vakantieformules aan. Deelnemers uit verschillende leefgroepen kunnen hierop intekenen. We besteden ruime aandacht aan de deelname van gezinsleden of andere familieleden.
We namen een optie op een deel van Home Fabiola in Maasmechelen. Hier zijn diverse appartementen en gemeenschappelijke ruimtes. Ieder appartement heeft zijn eigen slaapkamers, living, een zorgbadkamer, meerdere andere badkamers met aangepaste voorzieningen …

Voor de groep zorgvragers en begeleiders van het DVC die meegaat zoeken we sponsoring voor vervoer, verblijf en activiteiten ter plaatse.
In 2019 staan meerdere vakantieperiodes gepland.

  • 07/10/2019 t/m 11/10/2019 (Maasmechelen)
  • Voorjaar 2019 (Villa Rozenrood met kinderen -18 jaar)
  • Nog te plannen (B&B Anders genieten in Damme)
     

Per vakantieperiode zoeken we 2000 à 2500 euro.

Stort een bedrag op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘Samen op vakantie’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Mobiele luidspreker voor animatie-activiteiten op Dageraad
 

Tot nu toe maakten we op Dageraad gebruik van een luidspreker van de muziekdienst voor allerlei activiteiten zoals animatie, rolstoeldansen, sportmomenten… In de toekomst wil de site Dageraad over een eigen muziekinstallatie beschikken voor allerlei (feest)activiteiten. Het betreft een speaker met ingebouwde batterij met een speelduur van 6u. Met tevens een ingebouwde mengtafel voor heel diverse toepassingen (zang, aansluiten tablet, instrumenten, spraak, bluetooth).

Het geheel is zeer compact en vlug op te stellen. We zoeken hiervoor 1410 euro.

Stort een bedrag op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘mobiele luidspreker’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Special Olympics 2019
 

Met een aantal zorgvragers uit het DVC trekken we eind mei 2019 voor de Special Olympics naar Beveren / Sint Niklaas om deel te nemen aan de atletiek.

Deelname aan de Special Olympics is niet goedkoop de vervoerskosten zijn redelijk hoog. Zonder sponsoring kunnen een aantal van onze zorgvragers niet deelnemen. Voor het inschrijvingsgeld, het vervoer en de maaltijden ter plaatse zoeken we 1200 euro.

Stort een bedrag op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘Special Olympics’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Twinbike
 

Dagelijks worden heel wat kilometers gefietst door en met onze zorgvragers. Er is daardoor heel wat slijtage aan onze aangepaste fietsen. De sportdienst wil daarom graag een nieuwe Twinbike aankopen.

Dit is een duo-fiets waarbij de zorgvrager kan meetrappen. Er is ook een kuip vooraan voor zorgvragers die niet zelf kunnen trappen. En op het bagagerek achteraan kunnen we een kinderstoel plaatsen. We zoeken hiervoor 6000 euro.

Stort een bedrag op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘Twinbike’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Klaptafels
 

Op site Dageraad ervaren de therapeuten een tekort aan klaptafels tijdens grote activiteiten. Daarom willen we graag 4 extra klaptafels aankopen. We zoeken hiervoor 1400 euro.

Stort een bedrag op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘klaptafels’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Buitenstoelen Lier
 

De tuin van leefgroep Lier is een grote meerwaarde voor de leefgroep en deze wordt dan ook zoveel mogelijk gebruik. Om de veiligheid van de zorgvragers te garanderen staan er 3 stoelen vast. Deze stoelen zijn verouderd en hebben ook nadelen. Het zijn houten stoelen, deze zijn zeer hard en bieden weinig zitcomfort. De tafelplank is zeer zwaar en moeilijk te plaatsen.

Daarom vraagt Lier nieuwe buitenstoelen voor het comfort en de veiligheid van de zorgvrager. Een goede stoel kost 400 euro, ze willen graag 3 stoelen. We zoeken in totaal 1200 euro.

Stort een bedrag op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘buitenstoelen Lier’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Thera-trainer Mozaiek
 

Mozaiek is een leefgroep met 9 zorgvragers. De zorgvragers worden ouder en dit heeft effect op hun motoriek. We willen hen zoveel mogelijk in beweging houden, zodat de mobiliteit in de mate van het mogelijke wordt onderhouden.

Een thera-trainer kan een grote meerwaarde zijn voor 7 zorgvragers binnen deze groep. Ook voor de begeleiders heeft dit een meerwaarde als de transfers vlotter lukken. Met een thera-trainer op de leefgroep kunnen we buiten kiné- en stapmomenten ook nog extra bewegingsmomenten bieden. Voor een thera-trainer met de nodige opties (o.a. voetfixatie en stuur) zoeken we 4000 euro.

Stort een bedrag op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘thera-trainer Mozaiek’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Herinrichten hobbyruimte Dageraad Rood
 

Dageraad Rood was vroeger een leefgroep met uitsluitend volwassenen. De groep is veranderd van samenstelling, en nu zijn er ook zorgvragers van 14 jaar. Deze nieuwe groep vraagt enkele aanpassingen. En dit lijkt het uitgelezen moment om de al wat verouderde hobbyruimte nu opnieuw in te richten.

We willen graag een krijtmuur schilderen, zitzakken, tafels en stoelen kopen, en heel wat spel- en knutselmateriaal. We zoeken hiervoor zo’n 600 euro.

Stort een bedrag op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘Hobbyruimte Dageraad Rood’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.