Wat steunen?

We worden op reglementaire basis gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. De zorgvragers betalen een bijdrage in de dienstverlening die wij hen bieden. Voor heel wat projecten en materialen zoeken we extra financiële middelen. 

Je kan ons helpen. Hieronder zie je een overzicht van projecten waarvoor sponsorgelden bijzonder welkom zijn. Per project geven we een omschrijving, motivatie en kostprijs. Heb je nog vragen? Contacteer ons dan zeker.

Gezellig inrichten van de tuin
 

Vertoeven in de tuin, dat is toch zalig, niet? In het voorjaar en het najaar genieten van het zonnetje. Tijdens de zomer op zoek gaan naar de schaduwplekjes…
Onze Leietuin is sinds 2016 mooi heraangelegd, maar hier en daar zijn er op ons terrein nog onontdekte, of niet-ingerichte plekjes waar de zorgvragers kunnen genieten van het buiten zijn.

Om deze plekjes wat gezellig te maken, er de nodige spel- en animatiematerialen te voorzien en ze vlot rolstoeltoegankelijk te maken, rekenen we op jouw steun.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘Inrichten van de tuin’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Zomerkamp dagopvang 2020
 

De eerste week van juli staat een midweek naar Vakantiehuis Fabiola in Maasmechelen op de planning. Deelnemers zijn kinderen die tijdens het schooljaar en vakanties gebruik maken van de dagopvang. Er is voornamelijk 1/1 begeleiding zodat iedereen steeds kan deelnemen aan de activiteiten. En iedereen krijgt tijd om te genieten op zijn eigen tempo. De vaste begeleiders krijgen hulp van vrijwilligers, in totaal zijn ze met een 40-tal deelnemers.

Voor de zorgvragers is het zomerkamp een gevarieerd aanbod van activiteiten in de buitenlucht en het groen, in een ongedwongen sfeer met mensen die hun vertrouwd zijn. Voor de ouders kan het een moment zijn waarop de brussen (broers en zussen) een extraatje krijgen, wat anders niet altijd mogelijk is omwille van de zorg voor hun kind met een beperking.

We zoeken hiervoor 1500 euro.

Stort een bedrag op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘zomerkamp dagopvang’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Sinterklaaswandeling
 

De dienst sport en beweging wil met een groep van 20 zorgvragers op een sportieve manier Sinterklaas ontmoeten. Ze plannen een wandeling met daarna een vieruurtje. Voor het busvervoer en vieruurtje zoeken we: 120 euro

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘Sinterklaaswandeling’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Uitstap naar de bowling
 

Met een 25-tal zorgvragers van Dageraad en de dagopvang De Joker en De Workshop wil de dienst sport en beweging graag gaan bowlen.

Voor het busvervoer en een drankje zoeken we: 165 euro.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘Bowling’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Deelname Special Olympics 2020
 

Special Olympics vindt in 2020 plaats in Antwerpen.

De dienst sport en beweging wil graag met een zestal zorgvragers deelnemen aan de discipline atletiek.

Voor busvervoer, inschrijving en maaltijden zoeken we 780 euro.

Stort een bedrag op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘Special Olympics’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Deelname atletiekdagen
 

Ter voorbereiding van de Special Olympics wil de dienst sport en beweging graag met een zestal zorgvragers deelnemen aan de atletiekdagen in Beveren en Mechelen.

Voor busvervoer en maaltijden zoeken we 450 euro.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘Atletiekdagen’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Sensorisch materiaal Pallieter
 

Voor activiteitengroep Pallieter willen we een box voorzien met sensorisch materiaal om aan te wenden voor sensorisch badmoment, massage of geurbelevingsmoment.
De volgende elementen willen we hiervoor aankopen: box, scrubhandschoenen en borsteltjes met natuurlijke materialen in verschillende texturen, spons, massage oliën en crèmes, etherische oliën, eenvoudige massagetoestelletjes (rollers).

Het materiaal zal aangewend worden in individuele sessies om tot een intens contact met een zorgvrager te komen in een activiteit. Maar ook om in therapeutische sessies te onderzoeken van welke prikkels de zorgvrager het meeste genieten.

We zoeken hiervoor 200 euro.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘sensorisch materiaal schakel’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Samen op vakantie
 

Het DVC biedt een aantal interessante vakantieformules aan. Deelnemers uit verschillende leefgroepen kunnen hierop intekenen. We besteden ruime aandacht aan de deelname van gezinsleden of andere familieleden.
We namen een optie op een deel van Home Fabiola in Maasmechelen. Hier zijn diverse appartementen en gemeenschappelijke ruimtes. Ieder appartement heeft zijn eigen slaapkamers, living, een zorgbadkamer, meerdere andere badkamers met aangepaste voorzieningen …

Voor de groep zorgvragers en begeleiders van het DVC die meegaat zoeken we sponsoring voor vervoer, verblijf en activiteiten ter plaatse.
In 2019 en 2020 staan meerdere vakantieperiodes gepland.

  • 07/10/2019 tot 11/10/2019
  • 16/03/2020 tot 20/03/2020
  • 22/06/2020 tot 26/06/2020
  • 24/08/2020 tot 28/08/2020: voor jonge gezinnen en brussen
  • 12/10/2020 tot 16/10/2020


Per vakantieperiode zoeken we 2000 à 2500 euro.

Stort een bedrag op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘Samen op vakantie’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Herdenkingsweide Rust.PUNT
 

We zoeken extra middelen om het project Rust.PUNT volledig uit te werken. Rust.PUNT is een herdenkingsweide als aandenken aan onze overleden zorgvragers. We willen een punt uitbouwen op een rustige plaats, middenin ons groen, de Leietuin. Op deze plaats krijgt elke overleden zorgvrager een plek onder de beschermende lindenboom aan de rand van de Leie.

Het rust.PUNT wordt een plaats waar je in alle rust naartoe kan komen. We vinden het belangrijk dat het punt toegankelijk is voor mensen met een motorische beperking.

We willen daarom graag… Een naambord met een gedicht laten beletteren op plexiglas en bij het punt plaatsen. Een toegankelijk pad aanleggen in dolomiet, en voorzien van een natuurlijk hekken. Rondom de boom een cirkel aanleggen in dolomiet. En een hekje plaatsen als afscherming van de rest van de tuin.

We zoeken hiervoor nog extra financiële middelen. Elke bijdrage is welkom.

Stort een bedrag op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘rustpunt’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Zwemuitstap naar het belevingsbad Duinenwater in Knokke
 

Elk jaar plant de dienst sport en beweging met een 30-tal zorgvragers een zwemuitstap naar het belevingsbad Duinenwater in Knokke. Het is er heerlijk genieten van het water, de fonteinen, de wildwaterbaan en de broebelbaden.

Voor de huur van een grote rolstoelbus, de ingangskaarten en een drankje zoeken we 1.000 euro.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘zwemuitstap’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Challenge run Gent   
 

Onze dienst sport en beweging wil graag een 15-tal jonge zorgvragers, die weinig budget en mogelijkheid hebben om buitengewone dingen te doen, laten deelnemen aan de Challenge run in Gent.

De HOGENT Challenge Run is een obstakelloop die georganiseerd wordt door HOGENT samen met laatstejaarsstudenten lichamelijke opvoeding.

Voor vervoer en deelname aan dit evenement zoeken we 195 euro.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘Run’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Sensorisch materiaal Schakel
 

Voor leefgroep Schakel (een leefgroep met volwassen zorgvragers) willen we een box voorzien met sensorisch materiaal om aan te wenden voor sensorisch badmoment, massage of geurbelevingsmoment.
De volgende elementen willen we hiervoor aankopen: box, scrubhandschoenen en borsteltjes met natuurlijke materialen in verschillende texturen, spons, massage oliën en crèmes, etherische oliën, eenvoudige massagetoestelletjes (rollers).

Het materiaal zal aangewend worden in individuele sessies om tot een intens contact met een zorgvrager te komen in een activiteit. Maar ook om in therapeutische sessies te onderzoeken van welke prikkels de zorgvrager het meeste genieten.

We zoeken hiervoor 200 euro.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘sensorisch materiaal schakel’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Sensorisch materiaal Amethist
 

Voor leefgroep Amethist (een leefgroep met volwassen zorgvragers) willen we een box voorzien met sensorisch materiaal om aan te wenden voor sensorisch badmoment, massage of geurbelevingsmoment.
De volgende elementen willen we hiervoor aankopen: box, scrubhandschoenen en borsteltjes met natuurlijke materialen in verschillende texturen, spons, massage oliën en crèmes, etherische oliën, eenvoudige massagetoestelletjes (rollers).

Het materiaal zal aangewend worden in individuele sessies om tot een intens contact met een zorgvrager te komen in een activiteit. Maar ook om in therapeutische sessies te onderzoeken van welke prikkels de zorgvrager het meeste genieten.

We zoeken hiervoor 200 euro.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘sensorisch materiaal schakel’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.