Wat steunen?

We worden op reglementaire basis gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. De zorgvragers betalen een bijdrage in de dienstverlening die wij hen bieden. Voor heel wat projecten en materialen zoeken we extra financiële middelen. 

Je kan ons helpen. Hieronder zie je een overzicht van projecten waarvoor sponsorgelden bijzonder welkom zijn. Per project geven we een omschrijving, motivatie en kostprijs. Heb je nog vragen? Contacteer ons dan zeker.

Gezellig inrichten van de tuin
 

Vertoeven in de tuin, dat is toch zalig, niet? In het voorjaar en het najaar genieten van het zonnetje. Tijdens de zomer op zoek gaan naar de schaduwplekjes…
Onze Leietuin is sinds 2016 mooi heraangelegd, maar hier en daar zijn er op ons terrein nog onontdekte, of niet-ingerichte plekjes waar de zorgvragers kunnen genieten van het buiten zijn.

Om deze plekjes wat gezellig te maken, er de nodige spel- en animatiematerialen te voorzien en ze vlot rolstoeltoegankelijk te maken, rekenen we op jouw steun.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘Inrichten van de tuin’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Speelgoedkast en tapijt Kazoo
 

Een huiselijk gevoel in de leefgroep is zeer belangrijk. Daarom wil leefgroep Kazoo graag een tapijt en ook een speelgoedkast aankopen. Elk kind heeft dan zijn eigen bakje waarin hun speelgoed zit, zo kunnen ze het zelf uithalen en terug opruimen. Dit bevordert hun identiteit en zelfstandigheid.

We zoeken hiervoor 300 euro.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘Speelgoedkast Kazoo’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Speeltuig met schommel
 

Speeltuig met schommel In DVC Heilig Hart hebben wij heel wat zorgvragers met een grote nood aan beweging. Onze leefgroepbegeleiders proberen hen elke dag een zinvolle tijdsbesteding aan te bieden. Wij hebben een heel mooi domein, genaamd de Leietuin, waar onze kinderen naar hartenlust kunnen ravotten. Maar we missen een mooie speeltuin waarop ze zich kunnen uitleven. Vooral een schommel is iets wat onze kinderen echt kan bekoren!

Help jij ons aan de speeltuin van hun dromen? Wij bedanken je graag met een dikke duim en een mooie glimlach!

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘speeltuig leietuin’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Schommel + schommelruimte op Dageraad
 

De zorgvragers van site Dageraad zijn graag buiten en het is belangrijk dat ze in beweging kunnen blijven. Daarom willen we een schommelruimte voorzien. Een veilige plaats creëren met een omheining en valtegels, en een schommel erin.

Bij mooi weer zal de schommel zeker heel populair zijn. We zoeken hiervoor 16500 euro.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘schommel dageraad’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Tentbed voor de dagopvang
 

Soms melden er zich kinderen aan bij de dagopvang (semi-internaat) die een meer beveiligd bed nodig hebben voor hun rustmomenten overdag. Een tentbed is een opplooibaar bed dat kan uitgezet worden als het nodig is, zodat het niet continu ruimte inneemt.

We zoeken hiervoor 4000 euro.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘tentbed dagopvang’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Zetel voor Dageraad Geel
 

De huidige relaxfunctie van de zetel is plots stuk gegaan en niet meer te herstellen. De zetel is ook al wat doorzeten. Het wordt dus tijd voor een nieuwe zetel. De zetel wordt gedurende de dag veel gebruikt door de verschillende zorgvragers van Dageraad Geel. Er zijn daarom minstens 4 zitplaatsen nodig. We doen nog even verder met de huidige, kapotte zetel, maar hopen snel een nieuwe te hebben.

Kostprijs 2500 euro.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘zetel dageraad’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Aangepast speelgoed en kussens Meccano
 

De leefgroep Meccano heeft sinds kort een aparte speelruimte. Deze wordt dagelijks gebruikt maar we zoeken nog wat aangepast speelgoed en kussens. We willen zeker ook speelplanken bevestigen in de speelruimte, maar even goed in de gang.

De kinderen hebben nood aan ruimte, maar ook nood aan spelen en bezigheid. Om dit allemaal te kunnen realiseren zoeken we 2000 euro.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘speelruimte meccano’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Muziekapparatuur voor De Sloep
 

In het activiteitenlokaal De Sloep speelt heel vaak muziek. De powerlink is aan vervanging toe. En we willen graag een muziekbox die we in het lokaal, maar ook daarbuiten kunnen gebruiken.

Voor deze materialen zoeken we 450 euro.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘muziekapparatuur de sloep’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Vezelnevel Lier
 

Het waterbed van Lier verhuist van de leefruimte naar de loungeruimte. Een vezelnevel zal in deze ruimte een mooi effect geven. Dagelijks zullen er zorgvragers in deze ruimte vertoeven.

We zoeken hiervoor 700 euro.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘vezelnevel lier’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Samen op vakantie
 

Het DVC biedt een aantal interessante vakantieformules aan. Deelnemers uit verschillende leefgroepen kunnen hierop intekenen. We besteden ruime aandacht aan de deelname van gezinsleden of andere familieleden.
We namen een optie op een deel van Home Fabiola in Maasmechelen. Hier zijn diverse appartementen en gemeenschappelijke ruimtes. Ieder appartement heeft zijn eigen slaapkamers, living, een zorgbadkamer, meerdere andere badkamers met aangepaste voorzieningen …

Voor de groep zorgvragers en begeleiders van het DVC die meegaat zoeken we sponsoring voor vervoer, verblijf en activiteiten ter plaatse.
In 2020 staan meerdere vakantieperiodes gepland.

  • 16/03/2020 tot 20/03/2020
  • 22/06/2020 tot 26/06/2020
  • 24/08/2020 tot 28/08/2020: voor jonge gezinnen en brussen
  • 12/10/2020 tot 16/10/2020


Per vakantieperiode zoeken we 2000 à 2500 euro.

Stort een bedrag op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘Samen op vakantie’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Herdenkingsweide Rust.PUNT
 

We zoeken extra middelen om het project Rust.PUNT volledig uit te werken. Rust.PUNT is een herdenkingsweide als aandenken aan onze overleden zorgvragers. We willen een punt uitbouwen op een rustige plaats, middenin ons groen, de Leietuin. Op deze plaats krijgt elke overleden zorgvrager een plek onder de beschermende lindenboom aan de rand van de Leie.

Het rust.PUNT wordt een plaats waar je in alle rust naartoe kan komen. We vinden het belangrijk dat het punt toegankelijk is voor mensen met een motorische beperking.

We willen daarom graag… Een naambord met een gedicht laten beletteren op plexiglas en bij het punt plaatsen. Een toegankelijk pad aanleggen in dolomiet, en voorzien van een natuurlijk hekken. Rondom de boom een cirkel aanleggen in dolomiet. En een hekje plaatsen als afscherming van de rest van de tuin.

We zoeken hiervoor nog extra financiële middelen. Elke bijdrage is welkom.

Stort een bedrag op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘rustpunt’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Zwemuitstap naar het belevingsbad Duinenwater in Knokke
 

Elk jaar plant de dienst sport en beweging met een 30-tal zorgvragers een zwemuitstap naar het belevingsbad Duinenwater in Knokke. Het is er heerlijk genieten van het water, de fonteinen, de wildwaterbaan en de broebelbaden.

Voor de huur van een grote rolstoelbus, de ingangskaarten en een drankje zoeken we 1.000 euro.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘zwemuitstap’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Challenge run Gent   
 

Onze dienst sport en beweging wil graag een 15-tal jonge zorgvragers, die weinig budget en mogelijkheid hebben om buitengewone dingen te doen, laten deelnemen aan de Challenge run in Gent.

De HOGENT Challenge Run is een obstakelloop die georganiseerd wordt door HOGENT samen met laatstejaarsstudenten lichamelijke opvoeding.

Voor vervoer en deelname aan dit evenement zoeken we 195 euro.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘Run’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Speeltuig op terrein van de dagopvang
 

De huidige speeltoestellen voldoen niet meer. Maar de zorgvragers die naar de dagopvang komen, ravotten o zo graag op een leuk speeltuig. Het nieuwe speeltuig zal dagelijks gebruikt worden.

Wil jij ons helpen dit te realiseren? We zoeken in totaal 25000 euro.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘speeltuig dagopvang’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Relaxzetel met ligfunctie voor Skoebidoe
 

De meeste zorgvragers van Skoebidoe kunnen niet zitten in een zetel, maar moeten liggen. De huidige zetel kan niet meer in ligstand, waardoor we dringend een nieuwe nodig hebben. Dit is belangrijk voor de wisselhouding van de zorgvragers. De zetel wordt dagelijks gebruikt voor 8 zorgvragers.

We zoeken 3500 euro.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘relaxzetel skoebidoe’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Elektronische speeltafel
 

Een leuke invulling vinden voor de vrije tijd is een uitdaging voor verschillende zorgvragers. Een elektronische speeltafel zou een mooie aanvulling zijn en biedt een alternatief voor tablet, computer of tv. De zorgvragers zullen hier dagelijks mee spelen.

We zoeken nog 2500 euro.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘Elektronische speeltafel’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.

Daguitstap naar de zee
 

Dageraad Groen wil graag in de paasvakantie eens op daguitstap naar de zee zodat de zorgvragers een echt vakantiegevoel krijgen.
De bedoeling is om de 10 zorgvragers een echte ‘zee-ervaring’ te geven: met de go-car rijden, een ijsje eten, een mocktail drinken en lekker eten.

Voor het vervoer, de activiteiten en het eten zoeken we 625 euro.

Elke bijdrage hierin is welkom op het rekeningnummer van de fundraising BE29 8901 2429 9164 (BIC VDSPBE91) met vermelding ‘naar de zee - dageraad’. Je krijgt een fiscaal attest bij een gift hoger dan 40 euro.