Vrijwilligers aan het woord

 

Bussie, en haar beren .. Caramel en Mousse

Een 3 tal zaken hebben er voor kunnen zorgen dat ik als vrijwilliger bij Vzc Heilig Hart Bachte ben terecht gekomen.. Mijn schoonmama Annie was daar al jaren vrijwilliger.. En ik heb al heel wat jaren echte knuffelhonden in mijn gezin, het zijn ondertussen BH’s (Bekende Honden) in onze buurt..

En ten derde zag ik op facebook bij Amerikaanse Newfoundlander vrienden, dat ze naar de kankerkliniek gingen en daar met hun pups gingen knuffelen voor de socialisatie van hun honden en toen viel alles op zijn plaats ! Ik wilde heel erg graag met mijn honden naar het MPI… Ik kreeg de kans om naar Dageraad te komen..

Toen was het nog met Newfie Kai! En ze bleek een natuurtalent voor dit werk. En later kwam de pup Mousse er bij en nog later haar mama Caramel..  

 

Mama en dochter hebben elk hun specialiteiten.. Caramel laat haar van alle kanten knuffelen, hoe meer hoe liever en daar genieten de kids enorm van ! En ons Mousse haalt al haar charmes en truckendoos boven .. Natuurlijk ! voor een koekje !

Ze kan rollen en buigen en zitten, liggen en koeken op haar poten en neus laten liggen .. En soms doet ze alles achtereen, omdat ze een echt koekie-monster is !

En waar de kids meest van genieten zijn de wandelingen in de buurt, ze mogen dan zelf de riem helpen vasthouden..

Onze bezoekjes geeft meer kleur in hun leven.. En ze leren houden van dieren, ook al zijn ze soms in het begin een beetje onder de indruk..

We hebben in Dageraad al heel veel vrienden gemaakt, en je bent zo blij als je die lachende gezichten ziet, zodra je binnen komt met die fantastische knuffelhonden..

We houden dus ontzettend van wat we doen !

Wil jij ook vrijwilliger worden ? Er zijn heel wat mogelijkheden in het MPI .. Neem gerust even contact op en je zal hartelijk welkom zijn en .. Heel veel vrienden maken !

Groetjes van Bussie en een high five van Caramel en Mousse !

bussy.jpg

 

 

vrijwilligster

Toen vele jaren geleden een oproep stond voor vrijwilligers, in de plaatselijke krant, ging er bij mij een belletje rinkelen. Dit was het waar ik al een tijdje naar op zoek was.

Ik kwam toen voor een gesprek naar het dienstverleningscentrum, en al vlug bleek dat ik me verder zou inzetten als vrijwilligster.
In het begin was het even wennen, maar na enkele keren voelde het goed aan. De zorgvrager waarmee ik ging wandelen was altijd enthousiast en dat was wederzijds. Ze veroverde al vlug een apart plaatsje in mijn hart en we voelden er ons allebei goed bij wat er gebeurde. Ik was welkom op de verschillende leefgroepen en de opvoedsters en het personeel waren altijd vriendelijk. Ook had iedereen een lief woordje naar de zorgvragers toe en dit alles maakt het nog zo leuk.

Dit alles maakte dat ik nu na meer dan 20 jaar nog steeds met evenveel plezier, telkens opnieuw naar het DVC kom. Na al die jaren vind ik de naam van de voorziening zeer toepasselijk, want iedereen die ik hier ontmoet heeft een groot hart voor de vele zorgvragers en ik wil hen hierbij dan ook nog eens bedanken.

Annie

Een aantal jaren geleden kwam ik op de website van het DVC Heilig Hart terecht en stelde ik mij als vrijwilliger kandidaat. Tot op heden heb ik daar geen spijt van, integendeel.
Om de twee weken ga ik wandelen met een zorgvrager in de mooie Leietuin en haar omgeving. Sporadisch speel ik leuke deuntjes op de saxofoon voor de leefgroep. Dit alles gebeurt in samenwerking met fantastisch personeel.

Sinds mijn persoonlijk gesprek sta ik vol bewondering voor de vriendelijkheid en de correcte dienstverlening van het Heilig Hart zowel naar haar zorgvragers als naar al haar personeel toe. Als jurist kom ik van een andere sector. Ik kan mij echter goed terugvinden in de normen, waarden en het pedagogisch beleid van het Heilig Hart. Zowel tijdens mijn jeugd als in mijn beroepsleven ben ik sociaal geëngageerd en vertrouwd met personen met een beperking.

Ik ben een jonge dertiger en zou het iedereen aanraden om hier als vrijwilliger te komen werken om volgende drie redenen. Ten eerste omdat persoonlijk, vrijwillig engagement belangrijk is in deze maatschappij en op vrijwilligheid staat geen leeftijd. Ten tweede omdat personen met een diep, verstandelijke beperking ook recht hebben op aandacht van en verbondenheid met andere mensen. Tenslotte omdat het DVC Heilig Hart een warm huis is waar iedere persoon wordt gewaardeerd en zijn talenten ten volle kan ontwikkelen.

Grégory

standbeeld vrijwilligers dragen hart