Vrijwilligers aan het woord

 

Een aantal jaren geleden kwam ik op de website van het DVC Heilig Hart terecht en stelde ik mij als vrijwilliger kandidaat. Tot op heden heb ik daar geen spijt van, integendeel.
Om de twee weken ga ik wandelen met een zorgvrager in de mooie Leietuin en haar omgeving. Sporadisch speel ik leuke deuntjes op de saxofoon voor de leefgroep. Dit alles gebeurt in samenwerking met fantastisch personeel.

Sinds mijn persoonlijk gesprek sta ik vol bewondering voor de vriendelijkheid en de correcte dienstverlening van het Heilig Hart zowel naar haar zorgvragers als naar al haar personeel toe. Als jurist kom ik van een andere sector. Ik kan mij echter goed terugvinden in de normen, waarden en het pedagogisch beleid van het Heilig Hart. Zowel tijdens mijn jeugd als in mijn beroepsleven ben ik sociaal geëngageerd en vertrouwd met personen met een beperking.

Ik ben een jonge dertiger en zou het iedereen aanraden om hier als vrijwilliger te komen werken om volgende drie redenen. Ten eerste omdat persoonlijk, vrijwillig engagement belangrijk is in deze maatschappij en op vrijwilligheid staat geen leeftijd. Ten tweede omdat personen met een diep, verstandelijke beperking ook recht hebben op aandacht van en verbondenheid met andere mensen. Tenslotte omdat het DVC Heilig Hart een warm huis is waar iedere persoon wordt gewaardeerd en zijn talenten ten volle kan ontwikkelen.

Grégory

vrijwilliger

 

 

vrijwilligster

Toen vele jaren geleden een oproep stond voor vrijwilligers, in de plaatselijke krant, ging er bij mij een belletje rinkelen. Dit was het waar ik al een tijdje naar op zoek was.

Ik kwam toen voor een gesprek naar het dienstverleningscentrum, en al vlug bleek dat ik me verder zou inzetten als vrijwilligster.
In het begin was het even wennen, maar na enkele keren voelde het goed aan. De zorgvrager waarmee ik ging wandelen was altijd enthousiast en dat was wederzijds. Ze veroverde al vlug een apart plaatsje in mijn hart en we voelden er ons allebei goed bij wat er gebeurde. Ik was welkom op de verschillende leefgroepen en de opvoedsters en het personeel waren altijd vriendelijk. Ook had iedereen een lief woordje naar de zorgvragers toe en dit alles maakt het nog zo leuk.

Dit alles maakte dat ik nu na meer dan 20 jaar nog steeds met evenveel plezier, telkens opnieuw naar het DVC kom. Na al die jaren vind ik de naam van de voorziening zeer toepasselijk, want iedereen die ik hier ontmoet heeft een groot hart voor de vele zorgvragers en ik wil hen hierbij dan ook nog eens bedanken.

Annie